• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Tomaten-paprikasoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de uien, wortelen, preiwit en de bleekselder grof.

  2. 2

    Stoof de groenten aan in boter en voeg het kruidentuiltje, en peper en zout toe. Breng aan de kook met 3 liter water.

  3. 3

    Voeg de ossestaart toe als het water kookt. Laat 45 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Haal de staart uit de soep en laat ze wat afkoelen. Zeef de soep.

  5. 5

    Maak een beurre manié van de zachte boter en de bloem (een restje kun je bewaren in de koelkast om later een soep of saus mee te binden).

  6. 6

    Trek het staartvlees in kleine stukjes.

  7. 7

    Snij de tomaat & paprika in brunoise

  8. 8

    Dik de bouillon met de beurre marnier tot de gewenste dikte.

  9. 9

    Voeg de tomatenpuree toe.

  10. 10

    Werk af met de brunoise (heel even laten meekoken) de staart & evt wat fijngesnipperde groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de uien, wortelen, preiwit en de bleekselder grof.

  2. 2

    Stoof de groenten aan in boter en voeg het kruidentuiltje, en peper en zout toe. Breng aan de kook met 3 liter water.

  3. 3

    Voeg de ossestaart toe als het water kookt. Laat 45 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Haal de staart uit de soep en laat ze wat afkoelen. Zeef de soep.

  5. 5

    Maak een beurre manié van de zachte boter en de bloem (een restje kun je bewaren in de koelkast om later een soep of saus mee te binden).

  6. 6

    Trek het staartvlees in kleine stukjes.

  7. 7

    Snij de tomaat & paprika in brunoise

  8. 8

    Dik de bouillon met de beurre marnier tot de gewenste dikte.

  9. 9

    Voeg de tomatenpuree toe.

  10. 10

    Werk af met de brunoise (heel even laten meekoken) de staart & evt wat fijngesnipperde groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!