VIDEO: Tomaten-paprikasoep
bereiding
-
1
Snij de uien, wortelen, preiwit en de bleekselder grof.
-
2
Stoof de groenten aan in boter en voeg het kruidentuiltje, en peper en zout toe. Breng aan de kook met 3 liter water.
-
3
Voeg de ossestaart toe als het water kookt. Laat 45 minuten zachtjes koken.
-
4
Haal de staart uit de soep en laat ze wat afkoelen. Zeef de soep.
-
5
Maak een beurre manié van de zachte boter en de bloem (een restje kun je bewaren in de koelkast om later een soep of saus mee te binden).
-
6
Trek het staartvlees in kleine stukjes.
-
7
Snij de tomaat & paprika in brunoise
-
8
Dik de bouillon met de beurre marnier tot de gewenste dikte.
-
9
Voeg de tomatenpuree toe.
-
10
Werk af met de brunoise (heel even laten meekoken) de staart & evt wat fijngesnipperde groene kruiden.