Rabarber-gembertrifle met amaretti en amandelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarber-gembertrifle met amaretti en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 2 cm. Schil de gember en rasp fijn.

  2. 2

    Doe de rabarber in een steelpan met dikke bodem, samen met de honing en 1 koffielepel geraspte gember, voeg een scheutje water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, laat 10 minuten onder deksel zacht sudderen. Laat de compote afkoelen.

  3. 3

    Hak de amandelen in niet te grove stukken en breek de amaretti in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf en meng er de gehakte amandelen en gebroken amaretti door. Verdeel de room en de compote over 4 glazen en werk af met wat verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 2 cm. Schil de gember en rasp fijn.

  2. 2

    Doe de rabarber in een steelpan met dikke bodem, samen met de honing en 1 koffielepel geraspte gember, voeg een scheutje water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, laat 10 minuten onder deksel zacht sudderen. Laat de compote afkoelen.

  3. 3

    Hak de amandelen in niet te grove stukken en breek de amaretti in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf en meng er de gehakte amandelen en gebroken amaretti door. Verdeel de room en de compote over 4 glazen en werk af met wat verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.