Recept

Lentesalade met spinaziequinoa, kip en een zachtgekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kleurrijke salade voor je lente- of paasmenu.

bereiding
  1. 1

    Spoel de quinoa en bereid hem volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Spoel de chilipeper, spinazie, lente-ui, munt en koriander. Doe ze in de blender en mix fijn. Schep de helft bij de quinoa, breng op smaak met 2/3 van het limoensap, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.

  2. 2

    Maak de salade. Spoel de kers- tomaatjes. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Laat een kwartier marineren in de wittewijnazijn. Bestrooi de kip met peper en zout en leg een kwartier in de olijfolie. Gril de kip gaar in een grillpan en snij in plakjes.

  3. 3

    Blancheer de peultjes en de erwten in lichtgezouten water en spoel ze onder koud water. Spoel het basilicum, de spinazie en de paksoi en meng ze met de peultjes en erwten.

  4. 4

    Verdeel de quinoa over de borden en schik er de peultjes- salade bij. Werk af met de ui, kerstomaten, radijs en het basilicum.

  5. 5

    Kook de eitjes halfhard, laat schrikken onder ijskoud water, pel en halveer. Leg ze samen met de kip bij de sla en kruid met peper en zout. Breng de rest van de spinazievinaigrette op smaak
    met het resterende limoensap en serveer bij de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentesalade met spinaziequinoa, kip en een zachtgekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!