Salade van geroosterde wortelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van geroosterde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de kikker­ erwten af, maar hou wat van het vocht bij. Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in olijfolie en stoof de kikker­ erwten even mee. Mix met het sesamzaad en wat vocht van de kikkererwten in de blender tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  2. 2

    Spoel de wortelen en snij ze overlangs in twee. Halveer de citroenen en de sinaasap­pel. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de wortelen en citrusvruchten op een bakplaat en overgiet met marinade. Rooster 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak een dressing van de olijfolie met het sap van de geroosterde sinaasappel, kruid met peper en zout. Voeg honing toe.

  4. 4

    Strijk met de bolle kant van een lepel wat hummus op het bord. Verdeel er de wortelen en telkens een hal­ve geroosterde citroen over. Schik er wat postelein en koriander bij. Besprenkel met dressing en werk af met dukkah en grofgehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de kikker­ erwten af, maar hou wat van het vocht bij. Pel en snipper de knoflook. Fruit glazig in olijfolie en stoof de kikker­ erwten even mee. Mix met het sesamzaad en wat vocht van de kikkererwten in de blender tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  2. 2

    Spoel de wortelen en snij ze overlangs in twee. Halveer de citroenen en de sinaasap­pel. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de wortelen en citrusvruchten op een bakplaat en overgiet met marinade. Rooster 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak een dressing van de olijfolie met het sap van de geroosterde sinaasappel, kruid met peper en zout. Voeg honing toe.

  4. 4

    Strijk met de bolle kant van een lepel wat hummus op het bord. Verdeel er de wortelen en telkens een hal­ve geroosterde citroen over. Schik er wat postelein en koriander bij. Besprenkel met dressing en werk af met dukkah en grofgehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.