Recept

Eggs benedict met ham en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de hollandaisesaus. Smelt de boter in een steelpannetje. Klop de eidooier en de witte wijn au bain-marie tot een crème. Neem van het vuur en roer er heel geleidelijk de vloeibare boter door, tot er een glanzende, smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en zout en hou warm op een heel zacht vuurtje.

  2. 2

    Blancheer het basilicum 5 tellen in kokend lichtgezouten water. Laat schrikken in ijswater, laat goed uitlekken en zet apart.

  3. 3

    Breng 1 liter water aan de kook in een kleine pan. Voeg de azijn toe. Breek de eieren in aparte kopjes. Laat het water met behulp van een lepel kolken en laat telkens 1 ei in het water glijden en 4 minuten pocheren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

  4. 4

    Snij de muffins overlangs doormidden en toast ze goudbruin. Beleg de muffinhelften met ham en basilicum. Leg de eieren op de toasts. Werk af met hollandaisesaus en peper en zout en serveer meteen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eggs benedict met ham en basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!