Recept

Eitjes in amandelkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook 8 eieren 7 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Spoel de kruiden voor de salade, zwier ze droog en schik ze op 4 borden. Snij de bacon in reepjes en bak die knapperig in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Maak de dressing. Spoel de waterkers, schud droog, doe in een hoge beker en voeg het citroensap toe. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe die bij de waterkers, met de honing, wat zout en een snuifje cayennepeper. Mix fijn. Giet de olie er in een fijn straaltje bij terwijl je blijft mixen.

  3. 3

    Klop de 2 resterende eieren los in een diep bord, zet de bloem klaar in een tweede diep bord en meng het paneermeel met de gemalen amandelen en wat peper en zout in een derde diep bord. Wentel de gekookte eieren eerst in de bloem, haal ze dan door de losgeklopte eieren en wentel ze tot slot door het amandelpaneermeel.

  4. 4

    Verwarm de frituurolie voor op 170°C. Bak de eieren in 2 à 3 minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en leg ze op de salade. Werk af met reepjes bacon en serveer met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eitjes in amandelkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!