Gevulde broodjes met paprika-tomatenrelish en ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde broodjes met paprika-tomatenrelish en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de relish. Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en snij de tomaten in blokjes. Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. 2

    Stoof de tomaten- en paprikablokjes aan in een scheutje olijfolie. Laat 5 minuten garen op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree, azijn en suiker toe, kruid met chilipoeder, peper en zout en laat nog 15 minuten sudderen tot een smeuïge saus. Roer af en toe om. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij van alle broodjes de bovenkant weg en hol ze lichtjes uit. Strooi in elk broodje 1 eetlepel kaas en schep er 1 à 2 eetlepels relish in. Breek in elk broodje 1 ei. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de gevulde broodjes 10 à 15 minuten in de oven. Spoel de rucola. Haal de broodjes uit de oven, druppel er wat olijfolie over en werk af met rucola.

  5. 5

    EXTRA PIT? Snij een stukje chorizo in blokjes en stoof die mee met de paprika en tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de relish. Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Verwijder de steelaanzet en snij de tomaten in blokjes. Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. 2

    Stoof de tomaten- en paprikablokjes aan in een scheutje olijfolie. Laat 5 minuten garen op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree, azijn en suiker toe, kruid met chilipoeder, peper en zout en laat nog 15 minuten sudderen tot een smeuïge saus. Roer af en toe om. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij van alle broodjes de bovenkant weg en hol ze lichtjes uit. Strooi in elk broodje 1 eetlepel kaas en schep er 1 à 2 eetlepels relish in. Breek in elk broodje 1 ei. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de gevulde broodjes 10 à 15 minuten in de oven. Spoel de rucola. Haal de broodjes uit de oven, druppel er wat olijfolie over en werk af met rucola.

  5. 5

    EXTRA PIT? Snij een stukje chorizo in blokjes en stoof die mee met de paprika en tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.