Recept

Appelcrumbletaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste van twee werelden!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een lage taartvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en vul met een steunvulling. Bak 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

  3. 3

    Doe de koude boter, suiker, kaneel en bloem in een kom en wrijf tussen je handen tot een kruimelige massa.

  4. 4

    Haal de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet de bodem nog 3 minuten opnieuw in de oven om te drogen.

  5. 5

    Haal ‘m uit de oven, bestrijk de bodem met de aalbessengelei en doe er de stukjes appel en de crumble bovenop. Bak de taart nog 35 minuten in de oven. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie, als de rand te snel bruin wordt. Serveer lauw, met slagroom of vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumbletaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!