Recept

Butternutgnocchi met frisse doperwtenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij ‘m in stukken. Leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zeezout en gaar 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en plet met een vork.

  2. 2

    Zeef de bloem, kluts de dooiers los en meng met de parmezaan, 250 g van de pompoenpuree en de ricotta. Kruid met nootmuskaat, peper en zeezout.

  3. 3

    Neem een grote eetlepel van het pompoenmengsel uit de kom, rol op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne worst en snij in stukken van 2 cm. Werk zo het deeg op. Dompel de gnocchi, in twee keer, in kokend water en schep ze eruit zodra ze komen bovendrijven. Laat ze uitlekken in een vergiet en besprenkel met olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

  4. 4

    Doe de erwtjes in een kom en giet er kokend water over tot ze onderstaan. Laat
    1 minuut staan tot de erwten ontdooid zijn en giet af. Doe ze samen met de munt, de peterselie, de parmezaan, het citroensap, de citroenschil en de olijfolie in een keukenrobot en mix grof. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Spoel de tomaatjes en halveer ze. Bak de gnocchi rondom knapperig bruin in olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de kerstomaatjes toe en laat 2 minuten meebakken. Meng er de doperwtenpesto onder en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Butternutgnocchi met frisse doperwtenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!