Recept

Lamsschenkel met kruidenrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris hoofdgerecht voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de wortel en de selder grof. Snij de tomaten in blokjes.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een pan, bak de lamsschenkels rondom rond bruin en kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en roerbak de ui, selder en wortel 5 minuten in dezelfde pan.

  3. 3

    Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes uit blik, de verse tomatenblokjes, de kalfsfond, de tijm, de rozemarijn en laurier toe. Leg de schenkels in de pan, dek het geheel af en laat 2 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water toe. Als de lamsschenkels bijna gaar zijn, start je met de kruidenrisotto.

  4. 4

    Maak de risotto. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Roerbak de sjalot, knoflook, de tijm en de rijst 1 minuut in olijfolie. Blus met een pollepel kippenbouillon, roer zachtjes tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stap tot de rijst zacht is.

  5. 5

    Voeg de verse kruiden, de geraspte citroenschil en 60 g parmezaan toe aan de risotto. Serveer met de lamsschenkels en extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschenkel met kruidenrisotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!