Recept

Sobanoedel-salade met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in blokjes. Schil en rasp de gember. Schil de wortel en snij ‘m samen met de paprika en de courgette in reepjes. Pel de knoflook en snipper ‘m heel fijn.

  2. 2

    Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de noedels in en laat ze 3 minuten garen op een zacht vuurtje. Giet ze af, laat uitlekken en zet opzij.

  3. 3

    Doe het kip in een kom, met de sesamolie, knoflook en gember. Meng goed. Verhit de arachideolie in een pan en roerbak de kip in porties bruin. Doe ze in een kom. Hussel er eerst de groenten door en vervolgens de noedels.

  4. 4

    Verwarm de pindakaas met de honing en de sojasaus, in een steelpannetje en roer goed. Doe er de pinda’s bij, kruid met peper en giet de saus over de noedelsalade. Verdeel over 4 borden, werk af met verse koriander en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sobanoedel-salade met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!