Bladerdeegtaart met lente-uitjes en pecorino
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegtaart met lente-uitjes en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de velletjes blader- deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het werkvlak met bloem, leg de 5 plakjes bladerdeeg bovenop elkaar, snij ze dwars doormidden en rol beide porties afzonderlijk met de deegroller uit tot dunne rechthoeken bladerdeeg. Leg ze elk op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze meermaals in met een vork.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes, schud ze droog, maak ze schoon en snij ze in de lengte doormidden. Verdeel de lente-uitjes over beide deeglappen, strooi er de pecorino over en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

  3. 3

    Bak de taarten in de oven in 12 à 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en druppel er de honing over. Lekker warm én koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de velletjes blader- deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het werkvlak met bloem, leg de 5 plakjes bladerdeeg bovenop elkaar, snij ze dwars doormidden en rol beide porties afzonderlijk met de deegroller uit tot dunne rechthoeken bladerdeeg. Leg ze elk op een met bakpapier beklede bakplaat en prik ze meermaals in met een vork.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes, schud ze droog, maak ze schoon en snij ze in de lengte doormidden. Verdeel de lente-uitjes over beide deeglappen, strooi er de pecorino over en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

  3. 3

    Bak de taarten in de oven in 12 à 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en druppel er de honing over. Lekker warm én koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.