Recept

Citroentaart met citroensiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van deze cake krijg je niet genoeg.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe ze in de keukenrobot en meng met de suiker tot het mengsel een lichtgele kleur krijgt. Meng de eieren, de bloem en het bakpoeder eronder.

  2. 2

    Spoel en pers de citroen. Doe het sap bij het deeg en rasp er wat van de schil bij. Meng alles goed door elkaar.

  3. 3

    Bekleed de vorm met bakpapier, giet het deeg erin en bak 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de glaceersiroop. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng de zeste met 25 g suiker en zet apart. Pers het sap van de citroen. Kook het met de rest van de suiker tot een dikke siroop.

  5. 5

    Haal de taart uit de oven en giet er voorzichtig de siroop over. Bestrooi met het suiker-citroenzestemengsel en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaart met citroensiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!