Citroentaart ( 2 )
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroentaart ( 2 )

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe ze in de keukenrobot en meng met de suiker tot het mengsel een lichtgele kleur krijgt. Meng de eieren, de bloem en het bakpoeder eronder.

  2. 2

    Spoel en pers de citroen. Doe het sap bij het deeg en rasp er wat van de schil bij. Meng alles goed door elkaar.

  3. 3

    Bekleed de vorm met bakpapier, giet het deeg erin en bak 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de glaceersiroop. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng de zeste met 25 g suiker en zet apart. Pers het sap van de citroen. Kook het met de rest van de suiker tot een dikke siroop.

  5. 5

    Haal de taart uit de oven en giet er voorzichtig de siroop over. Bestrooi met het suiker-citroenzestemengsel en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe ze in de keukenrobot en meng met de suiker tot het mengsel een lichtgele kleur krijgt. Meng de eieren, de bloem en het bakpoeder eronder.

  2. 2

    Spoel en pers de citroen. Doe het sap bij het deeg en rasp er wat van de schil bij. Meng alles goed door elkaar.

  3. 3

    Bekleed de vorm met bakpapier, giet het deeg erin en bak 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de glaceersiroop. Spoel de citroen en rasp de schil. Meng de zeste met 25 g suiker en zet apart. Pers het sap van de citroen. Kook het met de rest van de suiker tot een dikke siroop.

  5. 5

    Haal de taart uit de oven en giet er voorzichtig de siroop over. Bestrooi met het suiker-citroenzestemengsel en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.