Recept

Geroosterd piepkuiken met salade van groene boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lenterecept van piepkuiken met frisse groene boontjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Snij 200 g boter in blokjes en meng met de knoflook, de gedroogde kruiden, peper en zout tot een smeuïge kruidenboter.

  2. 2

    Vul elk piepkuiken met kruidenboter en 2 takjes citroentijm. Bind daarna de piepkuikens opnieuw op. Wrijf elk piepkuiken in met een klontje boter en leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Meng de honing en de mosterd en wrijf er de piepkuikens mee in. Leg enkele klontjes boter in de schaal en gaar 25 minuten in de oven. Lepel er regelmatig braadvocht over. Laat op het eind nog even kleuren onder de ovengrill.

  4. 4

    Maak de salade. Maak de boontjes en peultjes schoon en blancheer ze beetgaar. Doe er de laatste minuut de erwtjes bij. Laat de groenten afkoelen in ijswater. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel over ‘n grote schaal.

  5. 5

    Rooster het koriander- en mosterdzaad in wat olie in een koekenpan. Doe bij de salade.

  6. 6

    Pel de rode ui en snij in ringen. Pel en pers de knoflook. Schep samen met de citroenschil en de dragon onder de salade en breng op smaak met zeezout. Meng vlak voor het serveren het snijbietblad met de salade. Serveer 1 piepkuiken per gast en geef er de salade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterd piepkuiken met salade van groene boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!