Recept

Gevulde piepkuikens onder korstdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Piepkuiken in een jasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de limoenen onder heet water en boen ze droog. Rasp de schil van 1 limoen fijn. Snij beide limoenen in dunne plakken. Snipper de uien, de gember en de knoflook. Hak de koriander fijn. 

  2. 2

    Kneed de bloem met 50 g zout en 1/2 liter lauw water tot een soepel deeg. Rol tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat tot gebruik rusten in de koelkast. 

  3. 3

    Fruit voor de vulling de ui glazig in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de helft van de gember en de helft van de knoflook toe en bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Kruid met peper. Voeg het paneermeel, de helft van de limoenschil en de helft van de koriander toe. Vul de kuikens met het mengsel. 

  4. 4

    Vermeng de rest van de gember, de knoflook, de limoenschil en de koriander met 2 eetlepels olijfolie, de suiker en een snuifje zout. Wrijf er de buitenkant van de kuikens mee in. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel het deeg in vier porties. Rol 0,5 cm dik uit op een bebloemd werkvlak. 

  6. 6

    Bedek de piepkuikens met plakjes limoen en verpak ze in een jasje van deeg. Druk de randen stevig aan. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de piepkuikens 50 tot 60 minuten in de oven. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde piepkuikens onder korstdeeg

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!