Recept

Geklaarde tomatenconsommé met gehaktballetjes en ravioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de consommé. Snij de tomaten, zongedroogde tomaatjes en de selder in grove stukken. Mix de groenten, samen met het tomatenconcentraat, de knoflook, het basilicum, oregano en tijm tot een dikke puree.

  2. 2

    Breng de groentebouillon aan de kook en voeg het tomatenpapje en de losgeklopte eiwitten toe. Laat zo’n 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon met behulp van een neteldoek en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Week voor de balletjes de gedroogde paddenstoelen in ‘n bodempje water, snij daarna in stukjes. Meng voor de ravioli de eieren met de bloem en de olijfolie. Kneed het geheel stevig door. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en leg een half uur koel weg.

  4. 4

    Meng het kippengehakt met het ei, de porcini, het paneermeel, de peterselie en de hazelnoten. Rol er hapklare balletjes van en wentel ze door het sesamzaad. Verdeel het raviolideeg in twee gelijke porties en draai dit door de pastamachine tot flinterdunne pastavellen.

  5. 5

    Leg op het ene vel pasta met een tussenruimte van 5 centimeter telkens een balletje mozzarella, een tomaatje en 2 blaadjes basilicum. Bedek met het tweede vel deeg en snij met de pastasnijder 8 ravioli’s van gelijke grootte. Druk er met een vork de overtollige lucht uit.

  6. 6

    Gaar de kipballetjes en de ravioli in de tomatenconsommé. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven.

  7. 7

    Leg de balletjes en de ravioli in de borden schenk er een beetje van de tomatenconsommé bij. Dresseer met tomatenpesto. Werk eventueel extra af met gebakken champignons en groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geklaarde tomatenconsommé met gehaktballetjes en ravioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!