Ingemaakte artisjokken op olijfolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ingemaakte artisjokken op olijfolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zet een kom met het sap van 2 citroenen en 1 l ijswater klaar. Halveer de grotere artisjokken en verwijder de buitenste harde bladeren en het hooi. Leg de artisjokken in het citroenwater zodat ze niet verkleuren (zie www.libelle-lekker.be/artisjok).

  2. 2

    Schik de artisjokken in een lage brede kookpot. Giet er de olie over en voeg het zeezout toe. Verwarm de olie op een zeer laag vuur. De olie mag nooit beginnen te borrelen! Pel de knoflook en snij ’m samen met de citroen in dunne partjes. Voeg ze, met de kruiden, toe. Laat 30 minuten pocheren en vervolgens afkoelen in de olie.

  3. 3

    Haal de artisjokken uit de olie, schik ze met de smaakmakers in gesteriliseerde bokalen. Giet er zoveel van de olie over tot ze onderstaan. Sluit de bokalen. Gebruik je bokalen met schroefdeksel, laat die dan ondersteboven afkoelen. De artisjokken blijven maanden houdbaar in de koelkast. Lekker in salades, op een geroosterde boterham met ricotta en enkele blaadjes basilicum of verwerkt in een pastasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet een kom met het sap van 2 citroenen en 1 l ijswater klaar. Halveer de grotere artisjokken en verwijder de buitenste harde bladeren en het hooi. Leg de artisjokken in het citroenwater zodat ze niet verkleuren (zie www.libelle-lekker.be/artisjok).

  2. 2

    Schik de artisjokken in een lage brede kookpot. Giet er de olie over en voeg het zeezout toe. Verwarm de olie op een zeer laag vuur. De olie mag nooit beginnen te borrelen! Pel de knoflook en snij ’m samen met de citroen in dunne partjes. Voeg ze, met de kruiden, toe. Laat 30 minuten pocheren en vervolgens afkoelen in de olie.

  3. 3

    Haal de artisjokken uit de olie, schik ze met de smaakmakers in gesteriliseerde bokalen. Giet er zoveel van de olie over tot ze onderstaan. Sluit de bokalen. Gebruik je bokalen met schroefdeksel, laat die dan ondersteboven afkoelen. De artisjokken blijven maanden houdbaar in de koelkast. Lekker in salades, op een geroosterde boterham met ricotta en enkele blaadjes basilicum of verwerkt in een pastasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.