Appel-amandelcake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-amandelcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor de echte lekkerbekjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schilfer de amandelen.

    Snij de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes en besprenkel ze met citroensap.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad. Doe er in een keer de gezeefde bloem bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het beslag.

  4. 4

    Bak de cake 1 uur in de oven op 150°C.

  5. 5

    Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake met abrikozencompote en strooi er dan amandelschilfers over zodat ze mooi blijven kleven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schilfer de amandelen.

    Snij de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes en besprenkel ze met citroensap.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad. Doe er in een keer de gezeefde bloem bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het beslag.

  4. 4

    Bak de cake 1 uur in de oven op 150°C.

  5. 5

    Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake met abrikozencompote en strooi er dan amandelschilfers over zodat ze mooi blijven kleven

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.