Recept

Karamelcakepops

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lolly's gemaakt van cake: twee vliegen in één klap.

Voor de cakepops
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 150 g boter witschuimig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er één voor één de eieren door en voeg geleidelijk de melk toe. Zeef de bloem met het bakpoeder bij het beslag en meng.

  2. 2

    Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak de cake 35 à 40 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat even in de vorm en laat dan afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Verkruimel de cake in een kom. Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot schuim en meng dit door het cakekruim. Vorm hiervan bolletjes met een diameter van 2 cm, steek ze op stokjes en dompel ze in de saus. Laat uitlekken, wentel door de nougatine en laat opstijven.

Voor de saus
  1. 1

    Doe voor de karamel de suiker en 5 el water in een steelpan met dikke bodem en zet op het vuur. Laat goudbruin karamelliseren, neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe. Laat al roerend inkoken tot een romige saus en neem van het vuur. Laat de chocolade smelten in de karamelsaus. Laat even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamelcakepops

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!