Recept

Homemade gelakte eend met puree van zoete aardappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Spoel de eenden en dep ze droog. Meng 2 eetlepels zout met het vijfkruidenpoeder en wrijf er de vogels vanbinnen en vanbuiten mee in. Rasp de schil van de sinaasappelen en verdeel de vruchten in partjes. Meng de geraspte sinaasappelschil met de gember en de knoflook, wrijf er de binnenkant van de eenden mee in en stop in elke eend de partjes van 1 sinaasappel. Bind de poten samen met keukengaren en zet het nekvel vast met een cocktailprikker. Leg de eenden op een braadslee met rooster en laat ze 1 nacht marineren in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C en laat de eenden op kamertemperatuur komen. Breng intussen het sinaasappelsap met de honing, suiker en sojasaus aan de kook. Voeg de gemberplakjes en de steranijs toe en laat 10 minuten op een zacht vuurtje indikken tot een siroop. Zet opzij.

 3. 3

  Rooster de eenden 1 uur in de oven. Overgiet ze om het kwartier met braadvocht en kwast ze in met de sinaasappelsiroop. Kleuren de eenden te snel, dek ze dan af met aluminiumfolie en laat ze hieronder verder gaar worden. Check of de kerntemperatuur 70°C bereikt heeft en haal dan de eenden uit de oven om ze 15 minuten te laten rusten.

 4. 4

  Schil intussen de zoete aardappelen, snij ze in stukken en stoom of kook ze gaar. Stamp tot puree, roer er de boter door en breng op smaak met peper en zout. Versnij de eenden en serveer ze met zoete aardappelpuree, een paar drupjes sinaasappelsaus en wat verse waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade gelakte eend met puree van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!