Gevulde zoete aardappel met rode bonen, chorizo en pittige chilimayonaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde zoete aardappel met rode bonen, chorizo en pittige chilimayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de rode bonen met koud water. Doe ze in een kookpot, overgiet met 2 l water en laat een nacht weken.

  2. 2

    Giet de bonen af, doe ze opnieuw in een kookpot en overgiet met vers water, tot er een laagje van 2 vingers boven de bonen staat. Kook de bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Blancheer ze 2 minuten, giet af en spoel met koud water. Laat ze goed uitlekken. Leg ze bij de zoete aardappel en bak nog 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Bak de sjalot, knoflook en chorizo aan in 2 el olijfolie. Voeg de geroosterde paprika en de bonen toe. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Maak de chilimayonaise. Meng de mayonaise met de harissa en olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Spoel de rucola. Snij de zoete aardappel open. Lepel er wat van de bonenvulling in, werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, rucola en chilimayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rode bonen met koud water. Doe ze in een kookpot, overgiet met 2 l water en laat een nacht weken.

  2. 2

    Giet de bonen af, doe ze opnieuw in een kookpot en overgiet met vers water, tot er een laagje van 2 vingers boven de bonen staat. Kook de bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Blancheer ze 2 minuten, giet af en spoel met koud water. Laat ze goed uitlekken. Leg ze bij de zoete aardappel en bak nog 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Bak de sjalot, knoflook en chorizo aan in 2 el olijfolie. Voeg de geroosterde paprika en de bonen toe. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Maak de chilimayonaise. Meng de mayonaise met de harissa en olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Spoel de rucola. Snij de zoete aardappel open. Lepel er wat van de bonenvulling in, werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, rucola en chilimayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.