Wintertaboulé met bloemkool, zoete aardappel en appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wintertaboulé met bloemkool, zoete aardappel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters recept dat bovendien geschikt is voor vegans.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloem- kool, verdeel ze in roosjes. Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken. Leg beide groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Gaar 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Spoel de appel, snij ‘m fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng de bulgur met de ui, appel, rozijnen, peterselie, munt en 1⁄2 kl zout. Overgiet met de vinaigrette en laat 15 minuten wellen. Hak de noten grof.

  3. 3

    Meng de geroosterde groenten door de tabouleh en werk af met de grofgehakte noten.

Voor de vinaigrette
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloem- kool, verdeel ze in roosjes. Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken. Leg beide groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Gaar 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Spoel de appel, snij ‘m fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng de bulgur met de ui, appel, rozijnen, peterselie, munt en 1⁄2 kl zout. Overgiet met de vinaigrette en laat 15 minuten wellen. Hak de noten grof.

  3. 3

    Meng de geroosterde groenten door de tabouleh en werk af met de grofgehakte noten.

Voor de vinaigrette
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.