Recept

Gevulde spaghettipompoen met geitenkaas

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  erwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand. Schrob de pompoenen schoon onder koud stromend water en droog ze. Snij ze overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Spoel die in koud water om zoveel mogelijk vruchtvlees te verwijderen en leg ze te drogen op een schone keukendoek.

 2. 2

  Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en de steelaanzet en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien. Spoel het basilicum, schud droog en pluk de blaadjes.

 3. 3

  Kruid de pompoenhelften met peper en zout en vul ze telkens met een handvol spinazie en 1⁄4 van de tomatenblokjes. Besprenkel met 1 el olijfolie en strooi er telkens 1⁄4 van de uisnippers over. Verkruimel over elke helft 1⁄2 geitenkaasje en werk af met enkele basilicumblaadjes en wat extra peper en zout. Rooster de pompoenen 20 à 30 minuten in de oven.

 4. 4

  Druppel 1 el olijfolie over de droge pompoenpitten en meng goed. Verdeel ze over een ruime koekenpan, bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en rooster ze een paar minuten op een middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Zet ze nog even bij de pompoenen in de oven, maar let erop dat ze niet té donker worden. Strooi ze net voor het serveren over de halve pompoenen.
   

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde spaghettipompoen met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!