Recept

Gehaktballetjes met pistache en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui. Spoel de kruiden. Mix de ui in een blender met de verse kruiden, de pistachenoten, het paneer- meel, het limoensap, de chi- livlokken, het komijnpoeder en de olijfolie tot een pasta.

  2. 2

    Doe het mengsel in een mengkom en voeg het ge- hakt, het ei en de granaat- appelsiroop toe. Vorm balletjes van het gehaktmengsel en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Bak de balletjes in olijfolie mooi goudbruin. Giet het overtollige vet weg, doe
    de saus erbij en laat 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje verder garen tot de balletjes doorbakken zijn.

  4. 4

    Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Spoel de peterselie. Werk de balletjes af met verse granaatappelpitjes en peterselie.

Voor de saus
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel de ui. Spoel de kruiden. Mix de ui in een blender met de verse kruiden, de pistachenoten, het paneer- meel, het limoensap, de chi- livlokken, het komijnpoeder en de olijfolie tot een pasta.

  2. 2

    Doe het mengsel in een mengkom en voeg het ge- hakt, het ei en de granaat- appelsiroop toe. Vorm balletjes van het gehaktmengsel en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Bak de balletjes in olijfolie mooi goudbruin. Giet het overtollige vet weg, doe
    de saus erbij en laat 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje verder garen tot de balletjes doorbakken zijn.

  4. 4

    Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Spoel de peterselie. Werk de balletjes af met verse granaatappelpitjes en peterselie.

Voor de saus
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!