Recept

Broodring met tuinkruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel voor de boter de knoflookteentjes en knijp ze door de pers. Roer de boter romig, samen met de knoflook, de kruiden en de geraspte citroenschil. Breng op smaak met zout. Verpak de boter in plastic vershoudfolie, rol tot een worstje en leg minstens 2 uur in de koelkast.

  2. 2

    Los voor het deeg de gist op in 300 ml lauwwarm water. Meng beide bloemsoorten en het zout door elkaar in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe er de opge- loste gist en de olijfolie in en kneed met de handen of kneedhaken van mixer of keukenrobot tot een soepel en glad deeg. Voeg indien nodig nog wat extra bloem of water toe. Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door op een met bloem bestoven werkvlak en laat het 1 uur onder een schone theedoek rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. 3

    Kneed het deeg nog een keer krachtig door en rol uit tot een 4 à 5 cm dikke lange worst. Vorm er een krans mee en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodring 35 minuten in de warme oven. Neem uit de oven, laat even rusten en snij aan de bovenkant om de 1,5 à 2 cm tot halverwege in. Snij de boter in plakjes en steek deze in de insnijdingen. Laat het brood nog 10 à 15 minuten verder bakken in de oven. Serveer het lekker warm!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!