• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Entrecote met wortelen, hasselbackaardappelen en groene salsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor maar € 3 per persoon!

bereiding
  1. 1

    Maak de salsa. Spoel het loof van de wortelen, zwier droog en doe het met de overige ingrediënten in een blender of hakmolentje. Mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen. Prik onderaan een satéstokje in een aardappel over de volledige lengte. Snij de aardappel dan dwars op het stokje in, zodat je een waaiertje krijgt dat onderaan toch nog aan elkaar hangt. Doe dit met alle aardappelen. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil of schraap intussen de wortelen. Leg ze bij de aardappeltjes op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat ze samen nog 15 à 20 minuten garen in de oven.

  4. 4

    Gril of bak de entrecôte 3 minuten aan elke kant, laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Snij het vlees in plakken en serveer met de hasselbackaardappelen, geroosterde wortelen en groene salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de salsa. Spoel het loof van de wortelen, zwier droog en doe het met de overige ingrediënten in een blender of hakmolentje. Mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen. Prik onderaan een satéstokje in een aardappel over de volledige lengte. Snij de aardappel dan dwars op het stokje in, zodat je een waaiertje krijgt dat onderaan toch nog aan elkaar hangt. Doe dit met alle aardappelen. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil of schraap intussen de wortelen. Leg ze bij de aardappeltjes op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat ze samen nog 15 à 20 minuten garen in de oven.

  4. 4

    Gril of bak de entrecôte 3 minuten aan elke kant, laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Snij het vlees in plakken en serveer met de hasselbackaardappelen, geroosterde wortelen en groene salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.