Recept

Puddingtaart met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocolade en sinaasappel, een winnende combinatie!

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, suiker, zout en cacao­ poeder in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er de boter in blok­ jes rond. Roer de eidooiers los en giet ze in het kuiltje. Kneed tot een soepel deeg. Laat een halfuurtje rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Be­ boter de vorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Laat even rusten, duw dan de randen aan en rol overtollig deeg af met een deegroller. Leg er een vel bakpapier op en vul met een steunvulling. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier en de steunvulling.

  3. 3

    Spoel de sinaasappelen goed. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Snij vervolgens met een scherp mes de tweede sinaasap­ pel in dunne plakken en vang het sap dat eruit loopt, op.

  4. 4

    Klop het puddingpoeder los met enkele eetlepels van de koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met 50 g suiker. Klop het opgeloste poeder erdoor en laat al roerend indikken. Haal van het vuur en klop de Grand Marnier, het opgevangen sinaas­ appelsap en de sinaasappelschil erdoor.

  5. 5

    Giet de pudding op de taartbodem en bak 35 à 40 minuten in de oven, op 180°C. Breng intussen 80 ml water aan de kook met 110 g suiker, op laag vuur. Zet, als alle suiker gesmolten is, het vuur wat hoger en laat de siroop 3 minuten in­ koken. Voeg de plakjes sinaasappel toe, laat ze 5 minuten konfijten. Laat ze afkoe­ len. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  6. 6

    Haal de taart uit de oven, laat ze volledig afkoelen en werk af met de plakjes sinaas­ appel en geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Puddingtaart met sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!