Kokoskoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokoskoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje exotisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.

    Rooster 100 g gemalen kokos voor de deegbodem kort in een pan zonder vetstof, tot de kokos begint te geuren, maar niet kleurt. Laat afkoelen.

  2. Deegbodem

  3. 2

    Roer de boter romig met 200 g suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Roer er een na een de eieren door. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng de walnoten met de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder. Spatel ze door het beslag. Voeg de gebakken kokos toe en vermeng. Strijk het deeg gelijkmatig uit in de bakvorm. Laat even opstijven in de koelkast.

  4. Topping

  5. 3

    Klop de eiwitten stijf. Voeg 50 g suiker toe en klop verder tot een glanzend eiwitschuim. Voeg 200 g gemalen kokos toe. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Bestrooi met bruine suiker. Zet 40 tot 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en snij het gebak in vierkantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.

    Rooster 100 g gemalen kokos voor de deegbodem kort in een pan zonder vetstof, tot de kokos begint te geuren, maar niet kleurt. Laat afkoelen.

  2. Deegbodem

  3. 2

    Roer de boter romig met 200 g suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout. Roer er een na een de eieren door. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng de walnoten met de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder. Spatel ze door het beslag. Voeg de gebakken kokos toe en vermeng. Strijk het deeg gelijkmatig uit in de bakvorm. Laat even opstijven in de koelkast.

  4. Topping

  5. 3

    Klop de eiwitten stijf. Voeg 50 g suiker toe en klop verder tot een glanzend eiwitschuim. Voeg 200 g gemalen kokos toe. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Bestrooi met bruine suiker. Zet 40 tot 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en snij het gebak in vierkantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.