Recept

Varkenswangetjes met appel en cider

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze varkenswangetjes met appel en cider.

Tip van Sofie: “Je kunt de wangetjes eventueel in blokjes snijden ter grootte van stoofvlees, maar ik vind zo’n groter stukje vlees ook wel lekker. Verwijder wel de vliesjes van het vlees, dan wordt het zachter.”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, halveer ze en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en snij ze in grove stukken. Stoof de uien en de wortelen aan op middelhoog vuur in een pan in wat boter tot ze beginnen te kleuren. Doe ze in een stoofpan.

  2. 2

    Bak in de pan van de groenten de varkenswangetjes in porties aan alle kanten mooi bruin in boter. Kruid met peper en zout. Doe ze in de stoofpan bij de groenten. Doe er het kruidentuiltje en het kaneelstokje bij.

  3. 3

    Blus de pan waarin je de groenten en het vlees hebt aangebakken met de cider en de bouillon. Doe de warme vloeistof bij het vlees. Dat moet net onder staan. Voeg ook de appelstroop toe.

  4. 4

    Zet het deksel op de pan en laat het stoofvlees 1.30 à 2 uur zachtjes garen op laag vuur. Kijk of de saus voldoende gebonden is: haal de laatste 30 minuten het deksel van de pan om het vocht te laten verdampen of bind de saus met sausbinder. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schil de aardappelen en de knolselder en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water. Laat uitdampen en pureer de aardappel en de knolselder. Spoel de veldsla, verwijder de worteltjes en doe ze bij de aardappel-knolselderpuree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg melk toe tot je een smeuïge puree krijgt.

  6. 6

    Snij de appel in partjes en bak ze kort aan beide kanten goudbruin in een pan met wat boter. Leg de partjes op het stoofpotje. Laat nog even doorwarmen, maar roer niet meer om. Werk af met wat extra veldsla en serveer met de knolselderpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenswangetjes met appel en cider

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!