Recept

Kalfssatés met meloenchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Dep de kafslapjes droog met keukenpapier, snij ze overlangs doormidden en rijg ze aan houten satéstokjes. Leg de kalfssateetjes in een ondiepe glazen schaal.

  2. 2

    Maak de marinade. Maak het pepertje schoon en snij het zon- der de pitjes in dunne reepjes. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Meng de olijfolie, het limoensap, het pepertje, de knoflook en de mosterdzaadjes. Kruid met peper en zout. Giet over de sateetjes, dek af met een vel huishoudfolie en laat 1 uur trekken in de koelkast.

  3. 3

    Gril de kalfssatés 5 à 7 minu- ten en draai ze hierbij af en toe om. Verwarm de tarwetortilla’s op de grill en snij ze in vieren. Verdeel de kalfssateetjes over 4 borden, schep er telkens 2 eetlepels meloen-gember- chutney bij en serveer met de krokante tarwetortilla’s.

Meloen-gember-chutney
  1. 1

    Kook 2 glazen potten met schroefdeksel (of weckpotten) af en laat ze omgekeerd drogen op een schone theedoek.

  2. 2

    Snij de cantaloupe doormid- den en lepel er de pitjes uit. Verwijder ook de pitjes uit de watermeloen. Steek met een parisiennelepel bolletjes uit het vruchtvlees van beide meloen- soorten. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide fijn.

  3. 3

    Breng de appelazijn samen met het appelsap aan de kook in een kookpan, voeg de meloen, de gember, de knoflook en de saffraan toe, kruid met peper en zout en laat ongeveer 30 minuten onafgedekt koken op een laag vuur.

  4. 4

    Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de gelei- suiker toe en laat nog 5 minuten borrelend koken.

  5. 5

    Vul de potten tot aan de rand met de chutney, sluit ze goed af, laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Probeer deze chutney ook eens bij een lekker varkensgebraad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfssatés met meloenchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!