Recept

Casarecce met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle feestelijke pasta met gerookte zalm.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Spoel de venkel en snij ‘m in fijne reepjes.

  2. 2

    Stoof de sjalotten glazig in olijfolie. Voeg de reepjes venkel toe en stoof nog een paar minuten verder. Voeg de laurier en de tijm toe, en blus met de pernod. Laat de alcohol verdampen. Voeg de room en de kruidenkaas toe, laat de kaas smelten. Zet het vuur zacht en laat de venkel nog 5 minuutjes verder garen.

  3. 3

    Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes. Giet de pasta af, hou wat kookvocht apart en meng de pasta met de venkelroomsaus. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het kookvocht toevoegen. Kruid naar smaak bij met zout en peper

  4. 4

    Doe de reepjes gerookte zalm bij de pasta en roer nog even door. Serveer de pasta met enkele plukjes verse tijm en een lepeltje lompviseitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casarecce met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!