Recept

Hazenpeper

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verhit de olie en bak het ontbijtspek krokant. Pel en snipper de uien. Haal de spekjes uit de pan en bak in hetzelfde vet. Voeg - in beurten - de stukken haas toe en bak ze goudbruin. Strooi de bloem erover en voeg het spek weer toe. Roerbak 1 minuut.

  2. 2

    Blus met de rode wijn en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, de knoflook en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen onder deksel.

  3. 3

    Pel de uitjes. Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Verhit 1 el boter en bak de uitjes met de champignons goudbruin. Voeg ze toe aan het vlees. Kruid met peper en zout. Bind de saus: los 1 kl maïszetmeel op in 1 el koud water en roer dit door de saus.

  4. 4

    Strooi de peterselie over de hazenpeper en serveer met kroketjes, gebakken witloof en geglaceerde peertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazenpeper

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!