Hazenpeper
bereiding
- 
                        1 Verhit de olie en bak het ontbijtspek krokant. Pel en snipper de uien. Haal de spekjes uit de pan en bak in hetzelfde vet. Voeg - in beurten - de stukken haas toe en bak ze goudbruin. Strooi de bloem erover en voeg het spek weer toe. Roerbak 1 minuut. 
- 
                        2 Blus met de rode wijn en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, de knoflook en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen onder deksel. 
- 
                        3 Pel de uitjes. Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Verhit 1 el boter en bak de uitjes met de champignons goudbruin. Voeg ze toe aan het vlees. Kruid met peper en zout. Bind de saus: los 1 kl maïszetmeel op in 1 el koud water en roer dit door de saus. 
- 
                        4 Strooi de peterselie over de hazenpeper en serveer met kroketjes, gebakken witloof en geglaceerde peertjes. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                