Recept

Kalfsmedaillon met pecannoten en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zondagse kost op z'n best

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

    Hak de pecannoten grof.

    Snipper het sjalotje.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak de kalfsmedaillons op hoog vuur in wat boter. Doe ze in een beboterde ovenschotel en kruid met peper, zout en wat verse rozemarijn.

    Laat 10 à 15 minuten verder garen in de oven.

  3. 3

    Bak de gesnipperde sjalot, de gehakte noten en de champignons met wat extra boter in de
    pan. Voeg de kalfsfond toe en laat 5 minuten garen zonder deksel.

  4. 4

    Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal de kalfsmedaillons uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumpapier. Serveer met gebakken gnocchi met gedroogde abrikozen in snippers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillon met pecannoten en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!