Kalfsoester met wilde boschampignons en rösti
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsoester met wilde boschampignons en rösti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel kerstgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en rasp ze fijn.

  2. 2

    Meng de aardappel met de bloem en de losgeklopte eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Vorm met 2 eetlepels kleine bolletjes rösti en maak er platte koekjes van. Bak ze aan beide kanten bruin en hou warm.

  3. 3

    Laat de kalfsfond inkoken tot 1/4. Bak de champignons in hete olijfolie aan, kruid met kerriepoeder, peper en zout. Doe er de ingekookte kalfsfond bij.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper van de molen en bak het aan beide kanten mooi bruin. Serveer met de champignons en de rösti. Bestrooi het vlees voor het serveren eventueel nog met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en rasp ze fijn.

  2. 2

    Meng de aardappel met de bloem en de losgeklopte eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Vorm met 2 eetlepels kleine bolletjes rösti en maak er platte koekjes van. Bak ze aan beide kanten bruin en hou warm.

  3. 3

    Laat de kalfsfond inkoken tot 1/4. Bak de champignons in hete olijfolie aan, kruid met kerriepoeder, peper en zout. Doe er de ingekookte kalfsfond bij.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper van de molen en bak het aan beide kanten mooi bruin. Serveer met de champignons en de rösti. Bestrooi het vlees voor het serveren eventueel nog met grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.