Chocoladetaart met sinaasappelroom
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetaart met sinaasappelroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk duo van chocolade en sinaasappel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de dooiers met de suiker en klop tot een witschuimige massa.

  3. 3

    Smelt de boter in de microgolfoven (of een steelpannetje) en voeg de chocoladedruppels toe.

  4. 4

    Doe de gesmolten chocolade bij het eimengsel en doe er de gemalen amandelen en de bloem blij.

  5. 5

    Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze door het beslag. Giet het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak de taart 30 minuten in een de oven.

  6. 6

    Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

    Klop de slagroom op met de sinaasappellikeur. Spuit roosjes op de cake en strooi er nog wat cacaopoeder over.

    Garneer met sliertjes sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng de dooiers met de suiker en klop tot een witschuimige massa.

  3. 3

    Smelt de boter in de microgolfoven (of een steelpannetje) en voeg de chocoladedruppels toe.

  4. 4

    Doe de gesmolten chocolade bij het eimengsel en doe er de gemalen amandelen en de bloem blij.

  5. 5

    Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze door het beslag. Giet het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak de taart 30 minuten in een de oven.

  6. 6

    Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

    Klop de slagroom op met de sinaasappellikeur. Spuit roosjes op de cake en strooi er nog wat cacaopoeder over.

    Garneer met sliertjes sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.