Recept

Raw chocoladetaart met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sandra: "Wat op mijn kersttafel zeker niet mag ontbreken, zijn kaarsjes, lekker eten... én een dessert met chocolade! Zoals de raw chocoladetaart uit Nooit meer diëten deel 5.”

bereiding
  1. 1

    Maak de bodem. Laat de medjouldadels 15 minuten weken in lauw water. Hak ondertussen 20 g hazelnoten fijn. Hak vervolgens de dadels fijn.

  2. 2

    Mix 40 g hazelnoten tot meel in de cutter. Meng met de kokosolie, het cacaopoeder, de medjouldadels, de fijngehakte 20 g hazelnoot, het zout, een scheutje sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de honing.

  3. 3

    Verdeel dit mengsel in de springvorm en druk goed aan. Bevochtig hiervoor je vingertoppen zodat het deeg niet te veel aan je vingers blijft kleven.

  4. 4

    Maak de toplaag. Mix de avocado met de overige ingrediënten tot een mousse.

  5. 5

    Beleg de bodem met de avocadochocolademousse en werk bovenaan af met de sliertjes sinaasappelschil. Zet minstens 1 uur in de diepvries.

  6. 6

    Haal de taart 20 minuten voor het eten uit de diepvries. Week de dadels 15 minuten in lauw water. Hak de hazelnoten en dadels fijn en strooi over de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!