Recept

Chocoladetaart met mango en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele variant op je klassieke chocoladetaart. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Maak het deeg. Meng de bloem, het cacaopoeder, de gemalen hazelnoten, de suiker en het zout. Kneed de boter erdoor. Maak een kuiltje, voeg het ei toe en meng kort. Kneed tot een bal, druk licht plat en laat even in de koelkast opstijven.

  2. 2

    Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dik. Beboter en bebloem de bakvorm. Leg het deeg in de bakvorm en laat nog 30 minuten opstijven in koelkast om krimpen te voorkomen.

  3. 3

    Bak de bodem 15 à 20 minuten blind voor in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels. Bestrijk de bodem met eiwit en bak nog eens 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Maak de vulling. Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en zet opzij. Mix de mango glad in een blender samen met het sinaasappelsap en de gember. Zeef eventueel.

  5. 5

    Doe het mengsel samen met de eieren, de suiker en de boter in een sauspan op een middelmatig vuur en klop met de mixer op medium snelheid. Laat het zeker niet koken, maar ga door tot een temperatuur van 80°C. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Giet op de taartbodem en laat 1 nacht opstijven.

  6. 6

    Smelt de room met de chocolade, doe in een spuitzak en laat ook opstijven. Werk de taart af met chocoladetoefjes en (kersen)bloesem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart met mango en gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!