Bonensalade met ui, kaas en pinda's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bonensalade met ui, kaas en pinda's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met primeurboontjes

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder ijskoud water en afkoelen.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in fijne partjes. Hak de pinda’s grof. Rasp of verkruimel de kaas.

  3. 3

    Spoel de citroen goed schoon met warm water. Rasp 1 kl van de schil. Pers het sap.

  4. 4

    Meng de olie met het sap en de geraspte citroenschil. Pers er de knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Meng de boontjes met de ui en de dressing. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

  6. 6

    Rasp of verkruimel de kaas. Meng hem met de salade. Bestrooi met gehakte pinda’s en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder ijskoud water en afkoelen.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in fijne partjes. Hak de pinda’s grof. Rasp of verkruimel de kaas.

  3. 3

    Spoel de citroen goed schoon met warm water. Rasp 1 kl van de schil. Pers het sap.

  4. 4

    Meng de olie met het sap en de geraspte citroenschil. Pers er de knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Meng de boontjes met de ui en de dressing. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

  6. 6

    Rasp of verkruimel de kaas. Meng hem met de salade. Bestrooi met gehakte pinda’s en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.