Gegrilde koteletjes met aubergine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde koteletjes met aubergine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zuiderse charme

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine, snij in plakken en bestrooi met zout. Laat 15 minuten trekken.

  2. 2

    Snipper de sjalot en knoflook fijn en stoof glazig. Voeg de tomatenpuree toe samen met de venkelzaadjes, de chilipeper, de honing, de tabasco, de limoensap en 200 ml water. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken op middelhoog vuur. Laat daarna afkoelen.

  3. 3

    Verwarm een grillpan. Bestrijk de koteletjes met olijfolie en gril ze goudbruin. Keer regelmatig om en bestrijk met saus.

  4. 4

    Dep de aubergine droog en besprenkel met olie. Kruid met peper en gril goudbruin.

  5. 5

    Verdeel de koteletjes en aubergine over de borden en serveer. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine, snij in plakken en bestrooi met zout. Laat 15 minuten trekken.

  2. 2

    Snipper de sjalot en knoflook fijn en stoof glazig. Voeg de tomatenpuree toe samen met de venkelzaadjes, de chilipeper, de honing, de tabasco, de limoensap en 200 ml water. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken op middelhoog vuur. Laat daarna afkoelen.

  3. 3

    Verwarm een grillpan. Bestrijk de koteletjes met olijfolie en gril ze goudbruin. Keer regelmatig om en bestrijk met saus.

  4. 4

    Dep de aubergine droog en besprenkel met olie. Kruid met peper en gril goudbruin.

  5. 5

    Verdeel de koteletjes en aubergine over de borden en serveer. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.