Recept

Gegratineerde ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een stukje gegrild vlees, ideaal voor de niet-vegetariërs. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

  2. 2

    Spoel de courgettes en aubergines, snij ze in hapklare stukken. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in stukken. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

  3. 3

    Meng de blokjes courgette, aubergine en paprika met de knoflook en de ui en doe ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout, overgiet met de wijn en leg er de plakjes tomaat over. Kruid nog een keertje met peper en zout.

  4. 4

    Snij de korsten van het brood en hak het kruim fijn. Meng het met de tijmblaadjes en de parmezaan en verdeel over de plakjes tomaat.

  5. 5

    Zet een halfuurtje in de oven, tot er een mooi bruin korstje op komt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!