Salade van wittekool met gelakte koteletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van wittekool met gelakte koteletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koteletjes op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Snij de kool in reepjes. Bestrooi ze met zout en kneed tot de kool zacht en doorzichtig is.

  2. 2

    Doe de kool in een vergiet en spoel er het zout af met koud water. Laat even uitlekken.

  3. 3

    Snipper de ui. Roer een dressing van de azijn, de olie, 2 el mosterd en de suiker. Doe bij de kool en meng.

  4. 4

    Voeg er de ui en de gesnipperde chilipeper aan toe. Meng goed, breng op smaak met extra azijn of suiker. Zet in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Bak de koteletjes aan beide kanten in een ovenvaste pan. Kruid met peper en zout. Meng de honing, 1 el mosterd, de ketchup en ketjap manis tot een stroopje. Lepel dit over de koteletjes en zet nog 5 minuten onder de grill. Serveer met de wittekoolsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kool in reepjes. Bestrooi ze met zout en kneed tot de kool zacht en doorzichtig is.

  2. 2

    Doe de kool in een vergiet en spoel er het zout af met koud water. Laat even uitlekken.

  3. 3

    Snipper de ui. Roer een dressing van de azijn, de olie, 2 el mosterd en de suiker. Doe bij de kool en meng.

  4. 4

    Voeg er de ui en de gesnipperde chilipeper aan toe. Meng goed, breng op smaak met extra azijn of suiker. Zet in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Bak de koteletjes aan beide kanten in een ovenvaste pan. Kruid met peper en zout. Meng de honing, 1 el mosterd, de ketchup en ketjap manis tot een stroopje. Lepel dit over de koteletjes en zet nog 5 minuten onder de grill. Serveer met de wittekoolsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.