Paella met kalkoen en chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paella met kalkoen en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spaanse traditie op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Ontvel, ontpit de tomaten en snij in blokjes.

    Hak de knoflook fijn.

    Snij de kalkoenborst in reepjes.

    Snij de chorizo in plakjes.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en stoof daarin de ui glazig. 

    Voeg er de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten aan toe en stoof kort mee.

    Giet er de wijn bij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.

  3. 3

    Giet de bouillon bij de rijst en roer goed.

    Doe er de saffraan bij, de knoflook, peper en zout.

    Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olie.

    Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Roer de kalkoenreepjes, de plakjes chorizo en de rest van de blokjes tomaat door de paella, en zet de pan nog 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.

    Bestrooi met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Ontvel, ontpit de tomaten en snij in blokjes.

    Hak de knoflook fijn.

    Snij de kalkoenborst in reepjes.

    Snij de chorizo in plakjes.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en stoof daarin de ui glazig. 

    Voeg er de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten aan toe en stoof kort mee.

    Giet er de wijn bij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.

  3. 3

    Giet de bouillon bij de rijst en roer goed.

    Doe er de saffraan bij, de knoflook, peper en zout.

    Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olie.

    Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Roer de kalkoenreepjes, de plakjes chorizo en de rest van de blokjes tomaat door de paella, en zet de pan nog 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.

    Bestrooi met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.