Gegrilde zalm met gemarineerde bietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde zalm met gemarineerde bietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Elke dag van de week
 

bereiding
  1. 1

    Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, worcestersaus en kappertjes. Snij de bieten in plakjes van 1/2 cm en leg ze in de marinade. Zet een half uur koel weg.

  2. 2

    Meng de geraspte mierikswortel met de room. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de zalmmoten aan beide kranten met olijfolie en gril ze goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.

  4. 4

    Serveer de zalm met de bietjes, de mierikswortelcrème en enkele bietblaadjes of een portie jonge sla. Lekker met knapperig vers gebakken donkerbruin brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, worcestersaus en kappertjes. Snij de bieten in plakjes van 1/2 cm en leg ze in de marinade. Zet een half uur koel weg.

  2. 2

    Meng de geraspte mierikswortel met de room. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de zalmmoten aan beide kranten met olijfolie en gril ze goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.

  4. 4

    Serveer de zalm met de bietjes, de mierikswortelcrème en enkele bietblaadjes of een portie jonge sla. Lekker met knapperig vers gebakken donkerbruin brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.