Mechelse koekoek uit de oven met wintergroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mechelse koekoek uit de oven met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de Mechelse koekoek met peper en zout. Verhit boter in een braadslede en kleur hem aan alle kanten mooi bruin. Schuif hem 60 minuten in de oven en besprenkel regelmatig met het braadvocht.

  2. 2

    Schil 2 wortelen en pel de uien. Sij ze in grove stukken. Voeg na 30 minuten toe aan de koekoek, samen met een takje tijm en rozemarijn. Laat rustig verder garen.

  3. 3

    Neem de kip uit de braadslede en hou ze warm. Blus de braadslede met de runderfond en schraap goed los. Laat inkoken en kruid met peper en zout. Zeef de jus.

  4. 4

    Schil de rest van de wintergroenten en de aardappelen. Pel de knoflook. Pel de rode uien en snij samen met de groenten in partjes. Kook de aardappelen beetgaar. Blancheer de groenten.

  5. 5

    Schep alles in een ovenschaal met wat olijfolie, rozemarijn, uitgeperste knoflook en de rest van de tijm. Zet nog even onder de grill.

  6. 6

    Serveer de Mechelse koekoek met de groenten en de jus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de Mechelse koekoek met peper en zout. Verhit boter in een braadslede en kleur hem aan alle kanten mooi bruin. Schuif hem 60 minuten in de oven en besprenkel regelmatig met het braadvocht.

  2. 2

    Schil 2 wortelen en pel de uien. Sij ze in grove stukken. Voeg na 30 minuten toe aan de koekoek, samen met een takje tijm en rozemarijn. Laat rustig verder garen.

  3. 3

    Neem de kip uit de braadslede en hou ze warm. Blus de braadslede met de runderfond en schraap goed los. Laat inkoken en kruid met peper en zout. Zeef de jus.

  4. 4

    Schil de rest van de wintergroenten en de aardappelen. Pel de knoflook. Pel de rode uien en snij samen met de groenten in partjes. Kook de aardappelen beetgaar. Blancheer de groenten.

  5. 5

    Schep alles in een ovenschaal met wat olijfolie, rozemarijn, uitgeperste knoflook en de rest van de tijm. Zet nog even onder de grill.

  6. 6

    Serveer de Mechelse koekoek met de groenten en de jus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.