Recept

Scampi’s met venkel uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met wat brood erbij kun je de saus tot de laatste druppel opeten. Wedden dat je het niet kunt laten?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de sjalot fijn. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met boter.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in een pan en fruit er de sjalot en de venkel in. Blus de groenten met de visfond en de Noilly Prat en voeg er de room aan toe. Laat dit op een zacht vuurtje 5 minuten garen.

  4. 4

    Meng 1 kl zachte boter met de bloem tot beurre manié. Klop de beurre manié in kleine beetjes door de warme saus zodat ze bindt. Doe er de gehakte dille bij en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg in elk ovenschaaltje 6 rauwe scampi’s. Verdeel er de saus over en bestrooi die met de panko. Zet de scampi’s 25 minuten in de warme oven en serveer met verse dille en stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met venkel uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!