Oosterse gehaktbroodjes met noedelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse gehaktbroodjes met noedelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 muffinvormpjes in met olie.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes.

  3. 3

    Meng het gehakt in een kom met 2 eetlepels chilisaus, knoflook, chilipeper, vissaus en koriander. Kruid met peper. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en rol er met vochtige handen kleine gehaktbroodjes van. Leg ze in de bakvormpjes. Bestrijk met de rest van de chilisaus. Bak de gehaktbroodjes ongeveer 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

  4. 4

    Snij met een dunschiller of een scherp mes de wortel, komkommer en lente-uitjes in lange, dunne slierten. Doe het limoensap met de olie en de vissaus in een potje met schroefdeksel en schud goed.

  5. 5

    Leg de noedels in een vuurvaste kom en giet er kokend water over. Laat wellen tot ze zacht zijn. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Knip eventueel met een schaar in stukken.

  6. 6

    Meng de noedels met de groenten, de kruiden en de dressing. Schep voorzichtig om. Zet afgedekt in de koelkast.

  7. 7

    Ontvorm de gehaktbroodjes op de borden. Serveer met de noedelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 muffinvormpjes in met olie.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes.

  3. 3

    Meng het gehakt in een kom met 2 eetlepels chilisaus, knoflook, chilipeper, vissaus en koriander. Kruid met peper. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en rol er met vochtige handen kleine gehaktbroodjes van. Leg ze in de bakvormpjes. Bestrijk met de rest van de chilisaus. Bak de gehaktbroodjes ongeveer 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

  4. 4

    Snij met een dunschiller of een scherp mes de wortel, komkommer en lente-uitjes in lange, dunne slierten. Doe het limoensap met de olie en de vissaus in een potje met schroefdeksel en schud goed.

  5. 5

    Leg de noedels in een vuurvaste kom en giet er kokend water over. Laat wellen tot ze zacht zijn. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Knip eventueel met een schaar in stukken.

  6. 6

    Meng de noedels met de groenten, de kruiden en de dressing. Schep voorzichtig om. Zet afgedekt in de koelkast.

  7. 7

    Ontvorm de gehaktbroodjes op de borden. Serveer met de noedelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.