Oosterse zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel het preigroen en snipper fijn. Voeg het de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet af en doe samen met de melk en een klontje boter in de blender en mix heel fijn. Breng op smaak met wasabi en zout.

  2. 2

    Dep de vis droog en besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de zalmforelfilets eerst 3 minuten op de velkant, draai om en bak nog een minuutje op de andere kant. Voeg er de teriyakisaus aan toe en laat even inkoken.

  3. 3

    Serveer de puree samen met de zalmforel en besprenkel met saus. Werk af met daikonkiemen of tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel het preigroen en snipper fijn. Voeg het de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet af en doe samen met de melk en een klontje boter in de blender en mix heel fijn. Breng op smaak met wasabi en zout.

  2. 2

    Dep de vis droog en besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de zalmforelfilets eerst 3 minuten op de velkant, draai om en bak nog een minuutje op de andere kant. Voeg er de teriyakisaus aan toe en laat even inkoken.

  3. 3

    Serveer de puree samen met de zalmforel en besprenkel met saus. Werk af met daikonkiemen of tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.