Winterse aardappeltjes met bospaddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterse aardappeltjes met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in gelijke blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Pel de sjalot en het knoflookteentje en hak ze fijn. Borstel de paddenstoelen schoon. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Fruit de sjalot- en de knoflooksnippers in flink wat boter. Voeg de hamblokjes toe en bak die even mee. Voeg de gekookte aardappelblokjes, de paddenstoelen en de gehakte peterselie toe en roerbak nog een paar minuten. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er het aardappelgerecht over. Strooi er de kaas over. Gratineer gedurende 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak in een apart pannetje 4 spiegeleitjes, leg ze boven op de ovenschaaltjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in gelijke blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Pel de sjalot en het knoflookteentje en hak ze fijn. Borstel de paddenstoelen schoon. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Fruit de sjalot- en de knoflooksnippers in flink wat boter. Voeg de hamblokjes toe en bak die even mee. Voeg de gekookte aardappelblokjes, de paddenstoelen en de gehakte peterselie toe en roerbak nog een paar minuten. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er het aardappelgerecht over. Strooi er de kaas over. Gratineer gedurende 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak in een apart pannetje 4 spiegeleitjes, leg ze boven op de ovenschaaltjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.