Recept

Hamburgerbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.

  2. 2

    Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.

  3. 3

    Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 stukken van elk 125 g. Maak er balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rijzen.

  5. 5

    Klop de eidooier los met een beetje water en doreer er de deegballetjes mee. Bestrooi met sesamzaad en bak 10 à 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Meng alle ingrediënten voor de hamburgers en maak van het mengsel 4 burgers. Bak ze in de pan of op de barbecue.

  7. 7

    Spoel de radijzen en snij ze fijn. Meng ze met de bieslook, yoghurt, mayonaise, limoensap, worcestersaus, paprikapoeder, peper en zout.

  8. 8

    Pel de ui en snij ‘m in ringen, maak de tuinkers schoon en snij de komkommer in plakken. Snij de broodjes open en leg ze met de snijkant nog even op de grill.

  9. 9

    Leg op de onderste helft van elk broodje een toef tuinkers, wat uiringen, een hamburger, wat komkommer en een lepel van de saus. Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburgerbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!