Recept

Gegrilde steak met gemengde groenten en kruidenaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat uitdampen.

  2. 2

    Halveer de champignons. Spoel de spinazie en zwier droog. Snipper de sjalot fijn en bak glazig in de olie. Voeg de champignons toe en laat 2 minuten, onder voortdurend roeren, meebakken. Meng er de tomatenblokjes door en voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Bak de steaks 2 à 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan. Neem eruit en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Smelt de boter. Halveer de gekookte aardappelen en wentel ze door de boter. Druppel er het citroensap over, meng de verse kruiden erdoor en breng op smaak met zout.

  5. 5

    Verdeel de groenten over de borden en serveer met de steak en de aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde steak met gemengde groenten en kruidenaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!